Matematik

separation af variable - SRP

13. december 2007 af Munz (Slettet)
håber virkelig, at der er nogen, der kan hjælpe mig - selve beviset for separation af variable, kan jeg godt finde ud af, men der står et sted:

g(y) er kontinuert og forskellig fra 0 på intervallet J, dvs. g har samme fortegn overalt på J

men det kan jeg ikke helt få til at passe - for bare fordi g er kontinuert må den jo godt have flere g(y)-værdier for hver x-værdi, og dermed kan der jo godt være små bakketopppe, hvor der så bliver skiftet fortegn. den skal vel være injektiv for at have det samme fortegn over alt - eller er det bare mig, der i kampens hede har overset et eller andet?

På forhånd tak og god skrivelyst til jer andre :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2007 af ibibib (Slettet)

Du forveksler fortegnet for g med fortegnet for g '.

Derudover er der er forkert formulering0: "...må den jo godt have flere g(y)-værdier for hver x-værdi".
Det lkorrekte er at flere x-værdier godt må have samme y-værdi.

Svar #2
13. december 2007 af Munz (Slettet)

hehe, det var også det jeg mente, hehe :P kom bare til at skrive det forkert.

Men hvordan har jeg forvekslet fortegnet for g med fortegnet for g' ?? forstår jeg ikke lige, hvad du mener med

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2007 af ibibib (Slettet)

Hvad viser fortegnet for g?
Hvad viser fortegnet for g '?

Svar #4
13. december 2007 af Munz (Slettet)

altså sætningen hedder jo dy/dx=h(x)*g(y) <--> integralet(1/g(y))dy=integralet(h(x))dx, så der er jo ikke noget med g'. men der står bare på mit papir, at det er oplyst at g er kontinuert og forskellig fra 0 på intervallet J, hvilket så skulle være "ensbetydende" med, at g har samme fortegn overalt på J, og jeg ser bare ikke, hvordan dette "ensbetydende" er muligt - for det er i mine øjne ikke ensbetydende med at det er det samme fortegn overalt

Længere nede står der så, at G'=1/g har samme fortegn overalt, men det er vel bare fordi, det er den reciprokke fkt. til g ikke, eller er der skrevet noget forkert på mine papirer??

og tak for hjælpen forresten ibibib :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2007 af ibibib (Slettet)

Jojo, men du vil stadig få svaret på dit problem hvis du svarer på de to spørgsmål i #3.

Svar #6
13. december 2007 af Munz (Slettet)

okay, tak :) tror nok, at jeg har fundet ud af at løse opgaven nu :p

Skriv et svar til: separation af variable - SRP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.