Matematik

mat opgave

14. december 2007 af piip (Slettet)
en person sætter 15 000 kr. i banken til en fast årlig rente på 2,56 %.
Hvor lang tid går der, før beløbet er fordoblet?

Kan i hjælpe mig med at svare på dette?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2007 af badooo (Slettet)

kn=k0*(1+r)^n

30.000=15.000*1,0256^n <=> 30.000/15.000=1,0256^n <=> log(2)=n*log(1,0256) <=> n=log(2)/log(1,0256)

Værsgo at beregne :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2007 af peter lind

løs ligningen 15000*(1+r)^n = 30000

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2007 af mathon

Kn = Ko*1,0256^n

2Ko = Ko*1,0256^n

2 = 1,0256^n

ln(2) = n*ln(1,0256)

n = ln(2)/ln(1,0256)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2007 af Zalam (Slettet)

du bruger blot din rentes regning

kn = k(1 + r)n

så skriver du:

30 000kr = 15 000 * (1 + 0.0256)^n og beregner n, eller isolere n.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2007 af Zalam (Slettet)

Sejt alligevel 4 som giver svaret inden for 3 min :P

Svar #6
14. december 2007 af piip (Slettet)

Er der ikke nogen forklaring?

Svar #7
14. december 2007 af piip (Slettet)

:)

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2007 af badooo (Slettet)

Renteformlen som nævnt i #1

kn = k0*(1+r)^n

kn = slutbeløbet
k0 = startbeløbet
r = renten
n = antal dage/år/timer osv.

Du har k0 = 15.000 og at kn skal være det dobbelte, dvs. kn = 2*15.000 = 30.000
Du har renten r til at være 2,56%, dvs. 0,0256 i decimaltal. Du mangler så kun n, som er det du skal beregne. Isolér n som vist i #1 og beregn.

Svar #9
14. december 2007 af piip (Slettet)

Tusind tak.

Skriv et svar til: mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.