Fysik
SVINGNINGER . Lille opgave . HJÆLP
14. december 2007 af
MCR (Slettet)
Hej ... Håber nogen gider hjælpe !
Hvis jeg har en fjeder med fjeder konstanten 4N/m og den så klippes over i to lige store fjedre hvordan beregner man fjederkonstanten af de to nye fremkomne fjedre??
Hej ... Håber nogen gider hjælpe !
Hvis jeg har en fjeder med fjeder konstanten 4N/m og den så klippes over i to lige store fjedre hvordan beregner man fjederkonstanten af de to nye fremkomne fjedre??
Svar #1
14. december 2007 af -Zeta- (Slettet)
Såvidt jeg kan se ind og kigge lidt på fjedre i en serieforbindelse. Hvis jeg husker rigtigt er det:

Svar #2
14. december 2007 af -Zeta- (Slettet)
Grr... "Så vidt jeg kan se, skal du ind og kigge på..."
Svar #3
17. december 2007 af mathon
k = E*A/l,
hvor
E er en materialekonstant = elasticitetsmodulet
A er fjederens tværsnitsareal
l er fjederens længde
A og l refererer til den ubelastede fjeder
ved halvering af længden
fås
k1 = E*A/(0,5*l) = 2*(E*A/l) = 2*k
k1 = 2*k altså en fordobling af fjederkonstanten for de længdehalverede fjedre
i overensstemmelse med
#1
da k2 = k1
(1/k) = (2/k1)
k = k1/2 eller
k1 = 2*k
hvor
E er en materialekonstant = elasticitetsmodulet
A er fjederens tværsnitsareal
l er fjederens længde
A og l refererer til den ubelastede fjeder
ved halvering af længden
fås
k1 = E*A/(0,5*l) = 2*(E*A/l) = 2*k
k1 = 2*k altså en fordobling af fjederkonstanten for de længdehalverede fjedre
i overensstemmelse med
#1
da k2 = k1
(1/k) = (2/k1)
k = k1/2 eller
k1 = 2*k
Skriv et svar til: SVINGNINGER . Lille opgave . HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
