Matematik

Matematik problem ..:(

15. december 2007 af Ayazaman (Slettet)
Hej alle.

Er der en der kan hjælpe med dette babylonske problem??

1. Summen af to kvadraters areal er 1525. Side op det andet kvadrat er 2/3 af det første plus 5. Find hver af kvadraternes sider(kilde: Katz, Victor., ”A history of Matematics an introduction”.

Den er vild svær!!

V.H
Andreas.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Side op det andet kvadrat er 2/3 af det første plus 5.

Hvad står der? :s

Mener du, at den ene side x er lig 2/3 af den anden side y plus fem, så:

x = 2/3*y+5 ?

Og så har du også x^2 + y^2 = 1525.

Skal den løses med nogle bestemte metoder, eller?

Svar #2
15. december 2007 af Ayazaman (Slettet)

Ja, det er babylonsk matematik. Algebra. Det er et babylonsk problem som jeg har fået opstillet og skal løse. Men har intet andet end kun denne sætning.

Svar #3
15. december 2007 af Ayazaman (Slettet)

nååårh. sorry. min fejl.

1. Summen af to kvadraters areal er 1525. Side på det andet kvadrat er 2/3 af det første plus 5. Find hver af kvadraternes sider(kilde: Katz, Victor., ”A history of Matematics an introduction”.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2007 af dnadan (Slettet)

Du har at, summen af de to kvadrater, a^2 og b^2, er 1525.

Heraf fremkommer ligning 1:
a^2+b^2=1525

Yderligere ved du, at siden på det andet kvadrat er 2/3 af det første plus 5.

Heraf fremkommer ligning 2:
b=2/3*a+5

Heraf har du nu et lignings system, som løses:
(hint: benyt substitionsmetoden, hvormed:)
a^2+(2/3*a+5)^2=1525, for a>0

(det i øvrigt to hele tal)

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Altså, som #4 viser, så er det et ret så let problem, hvis du må benytter almindelige algebraiske metoder. Nu ved jeg ikke, hvordan de gjorde dengang. :D

Svar #6
18. december 2007 af Ayazaman (Slettet)

Kan du så også fortælle mig hvad det er????.. Altså er det en
NORMEREDE ANDENGRADSLIGNINGER eller GEOMETRISK FORTOLKNING AF NORMEREDE ANDENGRADSLIGNINGER eller
IKKE-NORMEREDE ANDENGRADSLIGNINGER????

Skriv et svar til: Matematik problem ..:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.