Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte?

15. december 2007 af sukkerknald (Slettet)
2 ligninger med 2 ubekendte:

2*b1 + (-3)*b2 = 4

2*(-b2) + (-3)*b1 = -19

Hvordan er det nu det regnes??

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

http://www.norreg.dk/ng/teachers/SA/lige_store_koefficienter.pdf

Svar #2
15. december 2007 af sukkerknald (Slettet)

Slet ikke nogle som kan lige løse den for mig?
Den driller mig virkelig!

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2007 af Sherwood (Slettet)

#2 Kig i #1's link. Der står, hvordan du kan løse den. Find en fællesfaktor og træk så ligningerne fra hinanden. Så forsvinder fællesfaktoren, og der vil derfor kun være en ubekendt. Når du så har beregnet den, er resten jo relativt nemt. Prøv at skrive dine beregninger herind.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2007 af dnadan (Slettet)

Vi kan hjælpe dig igennem den.
Prøv fx. at isolere b1 i ligning (1) og indsæt denne i ligning (2).

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2007 af sigmund (Slettet)

Dert letteste er at gange første ligning med 3, anden ligning med 2, og lægge dem sammen. Således får du elimineret b1, og du har en ligning med b2 som den eneste ubekendte. Når du kender b2, kan du benytte den ene af de to ligninger til at bestemme b1.

Prøv ad! Du vil lære mere, end hvis vi løser den for dig. Så må du hellere spørge igen, hvis du støder ind i problemer.

Svar #6
15. december 2007 af sukkerknald (Slettet)

Jeg har lige fundet ud af den! skal bare kigge længe nok på den, så kommer det tit.
Fik det i hvertfald til b1=5
og b2=-2

Så tak for linket #1

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Det var så lidt. Og hvis du er tvivl om dit svar er rigtigt, kan du jo altid sætte ind i dine ligninger og tjekke om det passer. :)

Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.