Matematik

2. gradspolynomium

16. december 2007 af MadeInBrazil (Slettet)
Om et 2. gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7, 4)
ligger på dets graf.
Opskriv en forskrift for polynomiet.

Er der én der kan hjælpe med hvordan man gør? Er i gang med at læse op til eksamen til på tirsdag, og sidder lidt fast med 2. gradspolynomier. Forstår ikke hvad de skriver i bøgerne :/

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2007 af dnadan (Slettet)

benyt p(x)=a(x-r1)(x-r2) til at bestemme a, når a er fundet, så indsættes dine to rødder og a i samme formel igen, hvormed du kan vælge at gange ud....

Svar #2
16. december 2007 af MadeInBrazil (Slettet)

Det er jo lige præcis det jeg ikke forstår. Ved godt at rod1 = 5 og rod2 = 9, men hvad er x? Skal jeg selv vælge en værdi?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2007 af dnadan (Slettet)

du har et punkt (x;y)=(7;4)

Svar #4
16. december 2007 af MadeInBrazil (Slettet)

Ja, det tænkte jeg nok.
.. så P(7) = a(7-5)(7-9)
a(49-63-35+45)
a(-4)
(-4)a


Men hvad sker der med P(7). Er det bare 7?
.. så 7 = (-4)a
7/4 = a ?

Svar #5
16. december 2007 af MadeInBrazil (Slettet)

.. jeg mener a = -7/4

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2007 af dnadan (Slettet)

Det er nu P(7)=4

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2007 af dnadan (Slettet)

Og i øvrigt, det er lettere bare at regne parenteserne for sig først:
a(7-5)(7-9) = a(2*(-2))=-4a

Svar #8
16. december 2007 af MadeInBrazil (Slettet)

Nu har du sat mig helt af :D Hehe.
Jeg fik også min højre side til -4a.
.. så nu forstår jeg ikke hvad du mener med P(7)=4 ..

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2007 af dnadan (Slettet)

Dit punkt er:
(x;y)=(7;p(7))=(7;4)

Svar #10
16. december 2007 af MadeInBrazil (Slettet)

Nåå, så P(7)=4..
Derfor 4 = (-4)a
a = -1 ?

Svar #11
16. december 2007 af MadeInBrazil (Slettet)

Lige et hurtigt spørgsmål mere.
Er det bare reglen at P(x)=y ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. december 2007 af dnadan (Slettet)

y=f(x)=p(x)=g(x) osv osv.

Svar #13
16. december 2007 af MadeInBrazil (Slettet)

Mange tak for hjælpen!! :D Du er en knight in shinning armor!

Skriv et svar til: 2. gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.