Matematik

kinestisk energi

16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)
Jeg ved formlen for kinestisk energi er:
Ek=0,5*m*v^2

massen er 72kg
der bliver påført en acceleration på 2,78m/s

Er 2,78 så V ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2007 af Kazzopi (Slettet)

V er hastigheden.. Men der er noget der ikke stemmer overens, er du sikker på at accelerationen ikke er 2,78m/s^2.?

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Derudover hedder det kinetisk energi. Bare hvis du trækker et lignende emne til eksamen. ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

Hvordan lyder den opgave du prøver at løse?

Svar #4
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

undskyld min fejl...

så regnestykket lyder:

0,5*67*2,78^2 ???

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

Nej v er som #1 siger hastigheden. Skriv opgaven.

Svar #6
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

Sherwood hehe :o)

Svar #7
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

Indenfor banecykel er der en disciplin, der hedder 1000 meter på tid. Det gælder om at komme hurtigt op i fart.
Peter Pedal er en dygtig cykelrytter, der kan accelerere sin cykel fra 0 til 60 km/timen på kun 6 sek. Det er naturligvis en helt ny japansk cykel, der kører helt uden modstand.
A) Hvor stor en acceleration påfører han cyklen?

60 km/t = 60/3,6 m/s = 16,67 m /s a= 16,67/6sek = 2,78m/s^2

B) Hvor langt har Peter kørt, før han når top hastigheden?

s(t) = 0.5 * a(t) * t^2 + v(0) * t + s(0)
0,5 * 2,78(m/s^2) * (6s)^2 = 50,04 meter

Det kan oplyses at Peter med cykel vejer 72 kg.
C) Hvor stor er den kinetiske energi for cykel og rytter?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

Det er de 60 km/t du skal bruge som hastigheden. Husk at regne det om til m/s.

Svar #9
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

så:

0,5*67*16,67^2= 9309,3

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

67? Der står at han og cyklen tilsammen vejer 72kg.

Svar #11
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

0,5*72*16,67^2= 10004

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

Ja det er rigtigt. Husk enheder, hvis det skal afleveres.

Svar #13
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. december 2007 af kuerten15

Denne tråd hører måske mere under "Fysik" og ikke "Matematik".

Skriv et svar til: kinestisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.