Matematik
matematik A-niveau, opklarende spørgsmål
16. december 2007 af
miss_deer (Slettet)
Hej Kloge-Åge typer!
Vi er tre piger der desperat har brug for din hjælp. Vi sidder nemlig i den situation at vi har læst matematik A på et turbo-hold de sidste 3 måneder, og på tirsdag er det den mundtlige eksamens tur.. Da da daaam.!
Vi er nu kommet igennem pensum men der er 2 grundlæggende ting vi ikke kan få styr på, og det er så her vi håber på din hjælp!
1) Hvad betyder det helt konkret når man i intergral regning siger: "f(x) er gående mod O.!" Fx ved nummerisk integration står der: Da f(b) - f(a) og b - a er faste tal, går højresiden mod nul når n går imod uendelig.? Hvorfor???
2) Når man under differentialligning skal bevise sætningerne, står der ved bevis 30.6: f er en løsning til differentialligningen y' = a*y(m-y), netop hvis funktionen g(x) = (M/f(x))-1 er løsning til y' = -a*M*y. Hvor kommer g(x) fra og hvordan kan man bare se bort for exp(-ax), hvis det er fordi man isolere c..?
På forhånd TUSIND TUSIND tak for din hjælp!
Vi er tre piger der desperat har brug for din hjælp. Vi sidder nemlig i den situation at vi har læst matematik A på et turbo-hold de sidste 3 måneder, og på tirsdag er det den mundtlige eksamens tur.. Da da daaam.!
Vi er nu kommet igennem pensum men der er 2 grundlæggende ting vi ikke kan få styr på, og det er så her vi håber på din hjælp!
1) Hvad betyder det helt konkret når man i intergral regning siger: "f(x) er gående mod O.!" Fx ved nummerisk integration står der: Da f(b) - f(a) og b - a er faste tal, går højresiden mod nul når n går imod uendelig.? Hvorfor???
2) Når man under differentialligning skal bevise sætningerne, står der ved bevis 30.6: f er en løsning til differentialligningen y' = a*y(m-y), netop hvis funktionen g(x) = (M/f(x))-1 er løsning til y' = -a*M*y. Hvor kommer g(x) fra og hvordan kan man bare se bort for exp(-ax), hvis det er fordi man isolere c..?
På forhånd TUSIND TUSIND tak for din hjælp!
Skriv et svar til: matematik A-niveau, opklarende spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
