Matematik
en funktion :O
16. december 2007 af
Pernille-2 (Slettet)
en funktion er bestemt ved
f(x)=-2x^3+x^2+4x-3
vis, at tangenten i punktet P(0,f(0)) er parallel med linjen m, der har ligningen:
4x-y+2=0
nogen der kan hjælpe mig :O?
f(x)=-2x^3+x^2+4x-3
vis, at tangenten i punktet P(0,f(0)) er parallel med linjen m, der har ligningen:
4x-y+2=0
nogen der kan hjælpe mig :O?
Svar #1
17. december 2007 af Danielras (Slettet)
Find f'(x). Indsæt x=0, og se om hældningen i dette punkt er 4 (da parallelle linier har samme hældning).
Svar #2
17. december 2007 af KristofferFage (Slettet)
Hvis du vil have en tangents ligning i et bestemt punkt, differentiere du ligning og sætter punktets x-koordinat ind på x's plads. Mener jeg ^_^
Prøv selv.
Prøv selv.
Skriv et svar til: en funktion :O
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
