Matematik
Optimering af kasse
17. december 2007 af
Claus H (Slettet)
Kassen er 5 cm høj.
hvordan skal kassens længde, x cm og kassens bredde, y cm, vælges når rumfanget skal være så stort som muligt, og det yderligere skal gælde, at bundens omkreds skal være 20 cm (dvs. 2x + 2y = 20)?
hvis i kan forklare mig det er i geniale.
hvordan skal kassens længde, x cm og kassens bredde, y cm, vælges når rumfanget skal være så stort som muligt, og det yderligere skal gælde, at bundens omkreds skal være 20 cm (dvs. 2x + 2y = 20)?
hvis i kan forklare mig det er i geniale.
Svar #1
17. december 2007 af Danielras (Slettet)
Du har et udtryk for volumenet:
V = x * y * 5
Og et udtryk for bundens omkreds:
Obund = 2x + 2y = 20
Isoler nu enten x eller y af udtrykket for bundens omkreds. f.eks.:
x = (20-2y / 2)
Indsæt denne i udtrykket for volumenet, find V'(y) og find maksimum.
V = x * y * 5
Og et udtryk for bundens omkreds:
Obund = 2x + 2y = 20
Isoler nu enten x eller y af udtrykket for bundens omkreds. f.eks.:
x = (20-2y / 2)
Indsæt denne i udtrykket for volumenet, find V'(y) og find maksimum.
Skriv et svar til: Optimering af kasse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
