Matematik

Kvadrat, bliver sindsyg!?

17. december 2007 af Rayfi (Slettet)
Hej. Har en opgave angående et Kvadrat..
Lyder så ledes.

På Jens Hansens Bondegård findes en kvadratisk mark, der er 120 m på hver led. Inde på marken ligger en brønd og jens hansen ved at brønden har samme afstand til de to hjørner A og B som til siden CD. Han plejer at drikke sine gæster ved at spørge for lang stykket er?

A|---120m--|B
| \ / |
| \ / |
| x |120m
| | |
C|---------|D
Prøv selv at tegne - Lavde skitsen så flot jeg kunne.. hehe..
Hjælp :S

Svar #1
17. december 2007 af Rayfi (Slettet)

Okay skitsen blev dårlig.. Det virker ikk det her skidt..

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Han lyder som en meget ubehagelig vært, hvis han drikker sine gæster! :-)

Men okay, til opgaven.

Da afstanden mellem brønden og henholdsvis A og B skal være lige stor, må brønden ligge på linjen L, der er vinkelret på linjestykket AB og som ligger midt mellem de to punkter.

Afstanden mellem skæringspunktet mellem L og AC og brønden kalder vi nu x.

Så giver Pythagoras' sætning, samt oplysningen om at kvadratet er 120 (jeg udelader enheder) på hvet led, ligningen

(x²+(120/2)²)^(1/2) = 120-x

Denne ligning har løsningen x = 45, så den søgte afstand er derfor

75 meter

Svar #3
17. december 2007 af Rayfi (Slettet)

Okay.. Tusind tak for svaret.. Men ser ingen mening i din ligning..
a²+b² = c²
Sys ikke helt sammenhængen er der..
Og sorry .. Men jens hansen er altså syg alkoholiker.. eller lign.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2011 af thommelommer (Slettet)

Kan du forklare hvor du finder de værdier du har i Pythagoras sætning?


Skriv et svar til: Kvadrat, bliver sindsyg!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.