Matematik

matematik eksamen!!

11. juni 2004 af molly (Slettet)
Hey Folkens!!

Jeg skal snart op i matematik eksamen.. mundtlig..

Jeg synes ik jeg er dum til matematik, men synes heller ikk at jeg klog til det. Har i nogle gode råd om hvordan man kan nå op til en herlig tal(karakter) vil så gerne bestå.. nogle ideer??

Brugbart svar (2)

Svar #1
11. juni 2004 af Peden (Slettet)

Ved at tro på sig selv, virke selvsikker, og så kende sine egne begræsninger. Gå op og bank igennem alt det du kan om emnet, sælg dig selv, det er det eksamen drejer sig om.

Mundtlig matematik er ikke den letteste eksmanen men man kommer langt med god udtråling og med at ligge nervøsiteten på hylden.

Brugbart svar (2)

Svar #2
11. juni 2004 af 404error (Slettet)

Som Peden siger, læg nervøsiteten på hylden. Man kan let fare vild i det, man har skrevet på tavlen hvis man er alt for nervøs. Selvfølgelig vil der være en vis nervøsitet, og derfor gør du dig selv en stor tjeneste ved:

- tag dig god tid til at skrive ting op.
- hold en fornuftig tavleorden, som er til at overskue.
- læg en slagplan, så du fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet. Du scorer meget mere på at vise, at du kan behandle få resultater i detaljer og faktisk forstår dem, end ved skyndsomt at vise mange resultater.

Det er også en god ting helt at droppe noterne. Har man noter med ind i eksamenslokalet, kan man let fristes til at kigge på dem; og det tager en del lærere ilde op, når der nu netop er tale om matematik.

Brugbart svar (2)

Svar #3
11. juni 2004 af Stræberen 2 (Slettet)

Jeg skal kun op i 2.g, og skal ikke til årsprøve i mat. i år. Alligevel ville jeg gerne lige høre, hvad det er, som karakteriserer præstationen i toppen af karakterskalaen.

Som jeg har forstået det trækker man et overordnet emne. Dette emne skal man så gennemgå vha. bevisførelse. Men skal man kun inddrage de beviser, der er opgivet? Og hvad er det i det hele taget der adskiller toppræstationen fra middelpræstationen?

Brugbart svar (2)

Svar #4
11. juni 2004 af Peden (Slettet)

For det meste er der forslag til hvilke beviser der skal gennemgås, og underforstået så betyder det at du _skal_ gennemgå disse.

Når du har gjort det, så er tidne nok næsten gået og så spørger de om du vil sige mere. Her er så jokeren, for fra nu af kan du næsten ikke ændre din karakter nedad. Du skal bare øse ud af din viden.

Jeg var oppe i noget rum-geometri, og brugte extra tiden på at forklare noget om krydsprodukt af vektorer, og netop dette sikrede mig 8 frem for 9.

Brugbart svar (2)

Svar #5
11. juni 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Hvornår er 8 blevet en bedre karakter end 9...? ^o)

Brugbart svar (2)

Svar #6
11. juni 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Ad 5: det kan der jo være noget om.

Jeg var oppe i grænseværdier, og fik faktisk 13 (ikke for at prale). Det jeg gjorde var, at jeg første beviste et par regneregler for grænseværdier. Derefter viste jeg at differentiable funktioner altid er kontinuerte, og som det sidste viste jeg så l'Hôspitals regel om "uendelig/uendelig"-udtryk.

Brugbart svar (2)

Svar #7
11. juni 2004 af hesteleif (Slettet)

Jeg er fandme aldrig mig selv når jeg er til eksamen.. normalt er jeg en larmende krudt ugle, og til eksamen er jeg mr. nice ;).. mine lærer synes altid at jeg er så rar til eksamen. ehehe.. det handler om som #1 siger... SÆLG DIG SELV!

Brugbart svar (2)

Svar #8
11. juni 2004 af sclk (Slettet)

#2 og andre?
Du siger "drop noterne".. Min lærer ser også klart ilde på, at man kigger i papirerne - men er det så bedre at få hjælp fra lærer end fra noter, når man går i stå? Det er det vel?!? Har overvejet det lidt...

Brugbart svar (2)

Svar #9
11. juni 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

#6 l'Hôspitals regel er vel heller ikke gymnasiets pensum?

Brugbart svar (2)

Svar #10
12. juni 2004 af sara_864 (Slettet)

jeg skal op i matenmatik som den sidste på onsdag... jeg er lidt nervøs, jeg er lidt bange for at jeg bliver så nerøs og ikke kan tænke på andet end at min familie står lige udenfor og venter på mig...

Skriv et svar til: matematik eksamen!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.