Matematik

vektor i planen Hjølp!

17. december 2007 af RedFlash (Slettet)
Opg 1 En ret linije går gennem punktet (-2,-1) og har n =(1,2) som normal vektor:
a)Bestem l´s ligning
b)Find en parameter fremstilling for l
Opg 2:Bestem sider, vinkler og arealet i trekanten ABC, Hvor

plz plz pzl giv mig en detaljeret beskrivelse jeg kan bare ikke forstå dem tak på forhånd håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe

Svar #1
17. december 2007 af RedFlash (Slettet)

(hvor) A=(-4,3) B=(2,7) C=(6,-1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2007 af Janni Maj (Slettet)

til opgave 2, skal du bruge noget med tværvektorer og fodhøjden af en vektor.. :P

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2007 af Danielras (Slettet)

Opg. 1

a)

Normalvektor = vinkelret på linien.
Benyt at produktet af liniens hældning og normalvektorens hældning er -1.
Normalvektorens hældning finder du bare som deltay/deltax = 2/1 = 2.
Til sidst bruger du ligningen for den rette linie y-y0 = a(x-x0) hvor du indsætter dit punkt.

b)

Find parameterfremstillingen ved:


l = (x0,y0) + t(r1,r2),


Hvor x0,y0 er dit punkt, og r1, r2 er koordinaterne til din retningvektor. Disse skal blot overholde at r2/r1 = a således at du få samme hældning
som du fandt frem til at din linie skal have.

Svar #4
18. december 2007 af RedFlash (Slettet)

ok tak men jeg forstår det desvære stadig ikke jeg skal aflevere idag kl 1400 og jeg har brug for en komplet gennemgang jeg er komplet blank sidder med 3 forskelige bøger om vektorer og di giver ingen mening

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2007 af MiaMette (Slettet)

Dobbeltpost i: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=445131

Prøv at forklare, hvad det konkret er, du ikke forstår, så er det lettere at give dig hjælp!


Skriv et svar til: vektor i planen Hjølp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.