Matematik

Differentiering

18. december 2007 af nikodemus (Slettet)
f(x)=x*sqr(x)-x^2*sqr(x)
For af en eller anden grund opgaven til at blive 0,5x^(-0,5)-2*0,5x^(-0,5)

Det er imidlertid forkert, da opgaven skal give 3/2x^1/2 - 5/2x^3/2.

Hvis der nogen derude, som kan fortælle mig hvad jeg gør forkert, eller måske bare hvordan den korrekte fremgangsmåde er, så ville det redde min dag:P

Svar #1
18. december 2007 af nikodemus (Slettet)

Får af en eller anden grund*

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2007 af dnadan (Slettet)

f(x)=x*sqr(x)-x^2*sqr(x)

f'(x)=1*sqrt(x)+x*1/2*x^(-1/2)-(2x*sqrt(x)+x^2*1/2*x^(-1/2))

Prøv at reducere lidt, så skulle du gerne komme frem til det ønskede resultat :)

I øvrigt er produktreglen brugt hele 2 gange.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

når du skriver sqr(x), mener du så kvadratroden(squareroot) af x eller x^2 (square) ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2007 af Danielras (Slettet)

Alternativt kan du omskrive den inden du differentierer:

f(x) = x^1*x^0,5 - x^2*x^0,5
f(x) = x^(2/2)*x^(1/2) - x^(4/2)*x^(1/2)

f(x) = x^(3/2) - x^(5/2)

Så er det let at se at at den differentieret bliver:

f'(x)= (3/2)x^(1/2) - (5/2)x^(3/2)

Svar #5
18. december 2007 af nikodemus (Slettet)

Jeg må indrømme at jeg ik helt forstår hvordan du er kommet frem til det:S(DOH! for at være lidt homer-agtig)
Desuden ved jeg heller ikke hvad produktreglen er?(doh! igen)...hvad jeg specifikt ikke forstår er alt efter 1*sqr(x)...og ja det er ret meget:( (doh!)
Er der flere trin i hele den smøre, eller er det bare en mere avanceret opg end jeg havde regnet med?(eller er jeg bare dum som en dør?) ;P

Svar #6
18. december 2007 af nikodemus (Slettet)

Det var desuden til dnadan, da jeg endnu ik har nået at læse de andre kommentarer

Svar #7
18. december 2007 af nikodemus (Slettet)

til mestertyv: HOVSA...jeg mente squareroot:P

Svar #8
18. december 2007 af nikodemus (Slettet)

til danielras...jeg forstår dig:D
Tak for hjælpen alle sammen:D

Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.