Matematik

meget let men, hvordan?

18. december 2007 af cool2000000 (Slettet)
jeg ved at når:

219 = 10
147 = 12
98 = 14
72 = 16
56 = 18
45 = 20
37 = 22
29 = 25

Hvad er:

= 32 så?

____________________

HELP


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2007 af Danielras (Slettet)

Det kommer an på hvilken funktion der er tale om.

Svar #2
18. december 2007 af cool2000000 (Slettet)

det er b * X^a = potensfunktion

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2007 af Danielras (Slettet)

Altså hvilken type. Kender man typen kan man muligvis tilnærme en funktion ved brug af dine punkter.

Går iøvrigt udfra du mener f(10) = 219 osv., for rent matematisk giver 219=10 ikke den store mening.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2007 af Danielras (Slettet)

Du kan vidst bruge din lommeregner til at tilnærme en sådan funktion.

Se f.eks.:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=353255

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2007 af Zalam (Slettet)

Når du ved hivlken funktion det er og samtidigt har så mange punkter, som du har kan du nemt finde forskriften.

Skriv et svar til: meget let men, hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.