Matematik

Cylinder på skråplan

18. december 2007 af Dotter (Slettet)
Jeg har et spørgsmål til en opgave jeg er stillet, spørgsmålet lyder:

En cylinder ruller 2m ned af et skråplan,der har hældningsvinklen a=20 (grader), cylinderen er 20cm.
Den starter fra hvile og turen måles til 1,51 sek.
Spørgsmålet er så om cylinderen er hul eller massiv?

Håber der er nogen der kan hjælpe... (Måske en forsker ;) )

på forhånd tak :) Jones.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

Er det cylinderens diameter eller radius, der er 20cm?

Svar #2
18. december 2007 af Dotter (Slettet)

Undskyld.
Cylinderens radius er 20cm.

:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

Er ikke helt sikker på at det her fremgangsmåden, men du får det alligevel:

Undersøg hvilken acceleration cylinderen ville have, hvis den hhv. hul og massiv

Brug derefter bevægelses ligning 2 til at undersøge hvilken accelerationen den rent faktisk har haft på baggrund af ovenstående data og sammenlign derefter.

Svar #4
18. december 2007 af Dotter (Slettet)

Har du formlen for udregningen af accelerationen af en cylinder?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

a(cylinder) = 2/3 * g * sin(v)

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Har du så taget hensyn til at ikke al energien går til translatorisk, men en del har det også til rotationsenergi mestertyv?

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

Ud fra opgaveteksten har jeg antaget, at størstedelen af energien er går til rotationsenergien. Har du andre forslag da?

Svar #8
18. december 2007 af Dotter (Slettet)

Hvad er den så for en hul cylinder?

Jeg har ikke set den formel før, har du muligvis en udledning? eller linket til en?

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

den er a = (1/2) * g * sin(v)

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. december 2007 af Danielras (Slettet)

Vil tro du kan finde hvad du skal bruge her:

http://www.phys.au.dk/~hvp/skole/fysik/rullendelegemer.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

Da jeg nævnte "bevægelsesligning 2" var det selvfølgelig indenfor rotationel kinamatik.

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

#7: Så du mener kuglen bare ligger stille og roterer om sin egen akse?

Svar #13
18. december 2007 af Dotter (Slettet)

Mestertyv: er du sikker på dine formler?, 2/5 er k for en kugle, og ikke en massiv cylinder, tror ikke de er ens?

Brugbart svar (0)

Svar #14
18. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

Ja, jeg er sikker på mine formler. Hvis du kigger i det pdf-dokumenter #10 skrev, så står de samme formler nævnt, bare skrevet på en lidt anden måde

Brugbart svar (0)

Svar #15
18. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

#12: Nej, selvfølgelig ikke.

Svar #16
18. december 2007 af Dotter (Slettet)

Jeg har prøvet at regner den med de formler, og hvad end jeg gør syntes jeg ikke det falder rigtig ud.

Mine spekulationer er også lidt at jeg har fået opgivet radiussen men slet ikke gør brug af den.

Brugbart svar (0)

Svar #17
18. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

Accelerationen af både en rullende cylinder og et rullende rør er KUN afhængig af vinklen og tyngdeaccelerationen!

Du skal bruge radiusen af røret til at bestemme hvor langt cylinderen ruller.

Svar #18
18. december 2007 af Dotter (Slettet)

Jeg har fået oplyst hvor langt den ruller, kan virkelig ikke få den til at gå op ved brug af de formler.

Brugbart svar (0)

Svar #19
18. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

Hov, jeg er vidst træt. Der er opgivet hvor langt den ruller :S

Brugbart svar (0)

Svar #20
18. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

Men du skal stadig bruge radius til at omregne fra acceleration til vinkelacceleration

Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.