Kemi

Ladning

27. december 2007 af omallycat (Slettet)
Hvordan kan jeg vide hvilken ladning et peptid har ved pH=1 pH= og pH=11,5 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2007 af mathon

pH skal vurderes i forhold til IEP (isoelektriske punkt = det pH, hvor koncentrationen af amphoioner er størst)

1) pH = IEP => totalladningen er 0

2) pH < IEP => totalladningen er positiv, da ioniseringen af carboxylgruppen vil blive drevet tilbage, medens protonoptagelsen ved aminogruppen vil blive fremmet

3) pH > IEP => totalladningen er negativ, da ioniseringen af carboxylgruppen fremmes, medens aminogruppens protonoptagelse hæmmes.

Svar #2
28. december 2007 af omallycat (Slettet)

okay, men hvordan findes den præcise ladning?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2007 af mathon

den præcise ladning:

hvis antallet af peptidmolekyleri en opløsning er N

totalladningen
1) hvis pH = IEP er ladningen 0
2) hvis pH < IEP er ladningen N*e = N*1,60218*10^(-19) Coulomb
3) hvis pH > IEP er ladningen N*(-e) = -N*1,60218*10^(-19) Coulomb

Svar #4
29. december 2007 af omallycat (Slettet)

Okay jeg tror jeg er ved at have forstået det nu :)

Men... hvordan ved man hvad IEP er?
Og er der i H-Tyr-Asp-Leu-Gly-OH 4 peptidmolekyler?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. december 2007 af mathon

1) i internationale større biokemiske databøger kan IEP for de forskellige aminosyrer findes

2) 4 molekyler og 3 peptidbindinger

Svar #6
30. december 2007 af omallycat (Slettet)

okay men hvis jeg siger: 4*1,60218*10^(-19) så får jeg ikke det korrekte svar som i følge min facit liste er +1 så vidt jeg husker

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. december 2007 af mathon

...du må skelne mellem den relative ladning pr. molekyle og den totale ladning...

Skriv et svar til: Ladning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.