Matematik

Hjælp til matematik

28. december 2007 af andersdeluxe (Slettet)
a) Bestem minimum for funktionen f(x)= x^2 + 2/x, x>0

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal løse ligningen f '(x)=0.
Den har løsningen x=1 og dermed er minimum 3.

Svar #2
28. december 2007 af andersdeluxe (Slettet)

kan du hjælpe mig med at løse ligningen??

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2007 af Sherwood (Slettet)

f'(x)=2x-2/x^2

f'(x)=0

0=2x-2/x^2
<=>
2/x^2=2x
<=>
2=2x^3
<=>
1=x^3
<=>
x=1

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2007 af sigmund (Slettet)

Well, vi har f'(x) = 2x - 2/x^2. Vi skal så løse ligningen f'(x)=0:

f'(x) = 2x-2/x^2 = 0 <=> 2x^3-2 = 0 <=> x^3 = 1 <=> x=1.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2007 af C.C. (Slettet)

er der nogle der kan fortælle mig hvordan man bestemmer værdimængden for f'(x)=3x^2-12?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. december 2007 af sigmund (Slettet)

#5,

Det er et andengradspolynomium, der vender "grenene" opad. Værdimængden er begrænset nedad af y-koordinaten for toppunktet. Opad er den ubegrænset. Hvis definitionsmængden er alle reelle tal, vel at mærke...

Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.