Matematik

isolering af x

02. januar 2008 af DanniBred (Slettet)
Hej.

Jeg har følgende potentielle funktion:

9=0,848*x^0,785

Hvordan kan jeg isolere x?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2008 af mathon

9 = 0,848*x^0,785

9/0,848 = x^0,785

x = (9/0,848)^(1/0,785)

Svar #2
02. januar 2008 af DanniBred (Slettet)

Hehe - og jeg som var ude i noget med at tage log på begge sider :S Jeg siger mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2010 af TinaMirzaei (Slettet)

Hvor kommer 1 fra ? det forstår jeg ikke:(


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2010 af NejTilSvampe

#3 -   a^(1/b) = b√a

f.eks.  √2 = 20,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2010 af TinaMirzaei (Slettet)

jeg er nemlig igang med samme type opgave lige nu. Den hedder: 500 = 0,00769 • x^3,10, hvor jeg så også skal isolere x.

500/0,00769 = x^3,10.

x= 500/0,00769 = ^3,10.

Længere kan jeg ikke komme, og er ikke engang sikker på, hvad jeg har gjort indtil videre er rigtigt.

Help me!


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2010 af jnl123

500/0,00769 = x^3,10

65019,50585 = x^3,10

65019,50585^(1/3,10) = x

x = ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2010 af TinaMirzaei (Slettet)

TAK! :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2010 af TinaMirzaei (Slettet)

Når resultatet er 35,69 cm, hvordan skal man så svare på dette spørgsmål: Hvor mange procent vokser vægten, når fisken bliver 15 % længere?
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. marts 2010 af mathon

 #8    

        f(x) = y = 0,00769·x3,10

                y2 = 0,00769·x23,10
                y1 = 0,00769·x13,10                     ved division får du

                y2/y1 = (x2/x1)3,10                       hvoraf

                (y2-y1)/y1 = (x2/x1)3,10 - 1

                Δy/y1 = (1,15)3,10 - 1 = 1,54228 - 1 = 0,54228 = 54,228%

        når længden øges med 15 %, øges vægten med 54,2%


................

       a/b = c/d ⇔ (a-b)/b = (c-d)/d
som specifikt for d = 1 giver

       a/b = c ⇔ (a-b)/b = c - 1

her

       y2/y1 = 1,153,1 

       (y2-y1)/y1 = 1,153,1 - 1


 


Skriv et svar til: isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.