Kemi
kemiske rektioner og ligevægt
02. januar 2008 af
kunst77 (Slettet)
I en beholder på 120L findes 5,0 mol H2(g) og 10,2 mol (I2) og intet andet.
Jeg har så beregnet stofmængdekoncentrationer for de to gasser: H2=0,041667 mol/L og I2=0,085 mol/L.
Beholderen opvarmes så til en højere temperatur, hvorved følgende ligevægt indstiller sig:
H2(g)+I2(g)ligevægt 2HI(g)
Ved ligevægten bestemmes stofmængden af HI i beholderen til 9,2mol.
Nu skal jeg så beregne stofmængderne for H2 og I2 ved ligevægten og her volder det pproblemer..
Håber nogen kan hjælpe
Jeg har så beregnet stofmængdekoncentrationer for de to gasser: H2=0,041667 mol/L og I2=0,085 mol/L.
Beholderen opvarmes så til en højere temperatur, hvorved følgende ligevægt indstiller sig:
H2(g)+I2(g)ligevægt 2HI(g)
Ved ligevægten bestemmes stofmængden af HI i beholderen til 9,2mol.
Nu skal jeg så beregne stofmængderne for H2 og I2 ved ligevægten og her volder det pproblemer..
Håber nogen kan hjælpe
Svar #1
03. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Start med at opskrive en reaktionsligning. Den er:
H2 + I2 -> 2 HI
Hermed ses, at når der dannes 1 mol HI forbruge ½ mol H2 og 1 mol I2. Når der du er dannet 9,2 mol HI, hvor mange mol H2 og I2 har du dermed brugt og hvor meget er der tilbage?
H2 + I2 -> 2 HI
Hermed ses, at når der dannes 1 mol HI forbruge ½ mol H2 og 1 mol I2. Når der du er dannet 9,2 mol HI, hvor mange mol H2 og I2 har du dermed brugt og hvor meget er der tilbage?
Svar #3
03. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Se på reaktionen. 1 H2 danner 2 HI - derfor danner 1/2 H2 1 HI
Svar #5
03. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Lige præcis. Du får 2 (to) mol HI for hver 1 (et) mol H2 du anvender. Dermed ved du også, at dannelse af 9,2 mol HI kræver 9,2/2=4,6 mol H2. Da du havde 5,0 mol H2 til at starte med, kan du nu beregne hvor mange mol H2 der er tilbage.
Skriv et svar til: kemiske rektioner og ligevægt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
