Fysik
Linse opgave
05. januar 2008 af
SimonVit (Slettet)
Hej, har søgt lidt, men kunne ikke finde noget svar på dette forum.
Hvordan kan man let udregne f (brændevidden) for en samlelinse hvis a er uendeligt langt væk ?
Forslag ?
Hej, har søgt lidt, men kunne ikke finde noget svar på dette forum.
Hvordan kan man let udregne f (brændevidden) for en samlelinse hvis a er uendeligt langt væk ?
Forslag ?
Svar #1
05. januar 2008 af mathon
1/a + 1/b = 1/f
limes (a->oo) 1/a = 0, hvorfor
limes 1/a + 1/b = 1/f --> 1/b = 1/f, hvoraf
f = b
limes (a->oo) 1/a = 0, hvorfor
limes 1/a + 1/b = 1/f --> 1/b = 1/f, hvoraf
f = b
Svar #2
05. januar 2008 af SimonVit (Slettet)
Hey tak :)
hvad mener du på limes ?
men princippet er så bare at 1/a bliver = 0 da det er uendeligt og derfor er 1/f=1/b dvs. f=b ..
hvad mener du på limes ?
men princippet er så bare at 1/a bliver = 0 da det er uendeligt og derfor er 1/f=1/b dvs. f=b ..
Skriv et svar til: Linse opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
