Matematik
Ukendte sider i en trekant, cirkel
07. januar 2008 af
frk-ascanius (Slettet)
Et AWACS fly befinder sig i højden 9 km. På figuren tænkes flyet at befinde sig i punktet f. A og B angiver yderpunkter i det område, flyets radar kan dække. Jordens radius r sættes til 6371 km.
Bestem længden af linjestykket AB samt længden af cirkelbuen AB.
Nogen der kan hjælpe?
Bestem længden af linjestykket AB samt længden af cirkelbuen AB.
Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
07. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Hvis vi kalder flyets position D og jordens centrum C. Så ved du at vinkel CAD=90. linjestykkerne CA=r=6371, og CD=r+9=6380. Disse oplysninger kan du bruge til at finde vinkel ACD, der er halvt så stor som vinkel ACB. Denne vinkel kan så bruges til at finde liniestykket AB.
Buelængden findes ved denne formel: buelængde=r*2*PI*(vinkel ACB)/360.
Håber det hjælper dig til at komme igang.
Buelængden findes ved denne formel: buelængde=r*2*PI*(vinkel ACB)/360.
Håber det hjælper dig til at komme igang.
Skriv et svar til: Ukendte sider i en trekant, cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
