Kemi
Kemi C HJÆÆLP!! Elektronparbindingen
08. januar 2008 af
annejespersen (Slettet)
Kan i hjælpe mig med at give en forklaring på elektronparbindingen.?
Svar #1
08. januar 2008 af mathon
...komplettering af "duettet" og "octetten"...
H. + H. --> H:H......... "duettet"
Cl([Ne],3s 2, 3p 5) der findes altså 1 uparret p-elektron i M-skallen
2 Cl danner et fælles par
2Cl --> Cl:Cl, hvorved begge Cl-atomer får et "fælles" elektronpar og har "udfyldt" p-orbitalen med det maksimale antal=6, så der i M-skallen ialt er 2s+6p = 8 elektroner (udfyldt "octet").
H. + H. --> H:H......... "duettet"
Cl([Ne],3s 2, 3p 5) der findes altså 1 uparret p-elektron i M-skallen
2 Cl danner et fælles par
2Cl --> Cl:Cl, hvorved begge Cl-atomer får et "fælles" elektronpar og har "udfyldt" p-orbitalen med det maksimale antal=6, så der i M-skallen ialt er 2s+6p = 8 elektroner (udfyldt "octet").
Skriv et svar til: Kemi C HJÆÆLP!! Elektronparbindingen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
