Matematik
kvadratisk funktion
09. januar 2008 af
pianoforte (Slettet)
nogle der kan hjælpe med denne opgave...
Masterne af to elledninger står 100 meter fra hinanden. Kablet hænger ved begge master i 20 meters højde. Midt mellem masterne (altså 50 meter fra hver af dem) er kablets højde 15 meter. Således har kablet den samme form som en parabel.
Bestem ligningen.
tusind tak for hjælpen!!
Masterne af to elledninger står 100 meter fra hinanden. Kablet hænger ved begge master i 20 meters højde. Midt mellem masterne (altså 50 meter fra hver af dem) er kablets højde 15 meter. Således har kablet den samme form som en parabel.
Bestem ligningen.
tusind tak for hjælpen!!
Svar #1
09. januar 2008 af Sherwood (Slettet)
(0;20)
(50;15)
(100;20)
Der har du punkterne. Kan du så selv resten?
(50;15)
(100;20)
Der har du punkterne. Kan du så selv resten?
Svar #2
09. januar 2008 af pianoforte (Slettet)
tak ... nej, ved ikke lige hvad jeg så skal gøre ... ?
Svar #3
09. januar 2008 af Sherwood (Slettet)
20=a*0^2+b*0+c
15=a*50^2+b*50+c
20=a*100^2+b*100+c
Løs tre ligninger med tre ubekendte, så skulle du gerne få bestemt a, b og c, hvorefter du har en forskrift af formen: f(x)=ax^2+bx+c
15=a*50^2+b*50+c
20=a*100^2+b*100+c
Løs tre ligninger med tre ubekendte, så skulle du gerne få bestemt a, b og c, hvorefter du har en forskrift af formen: f(x)=ax^2+bx+c
Skriv et svar til: kvadratisk funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
