Matematik

Korrekt opgave?

09. januar 2008 af LiL-H (Slettet)
Opgaven lyder:

Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelsesvis som en eksponential udvikling P med halveringshøjde på 5 km.

- Opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h,idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm.

Er dette korrekt:

P(h) = 1 * (1/2)^h/5 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

T½=ln(2)/k

k=ln(2)/T½

k=ln(2)/5=0,13863

P(h)=1*e^(0,13863x)

Måske sådan.


Svar #2
09. januar 2008 af LiL-H (Slettet)

Grunden til, at du bruger e i forskriften, er det, at du fik oplyst halveringshøjden?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja. Så kan du jo bare omskrive den.

Jeg lavede det lige i hovedet. Er lidt træt, så kommer helt i tvivl. Er det ln(2)/k og ikke ln(½)/5?
Det må du lige selv finde ud af.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

#3 ln(½)/k ikke ln(½)/5

Svar #5
09. januar 2008 af LiL-H (Slettet)

Jeg er ret sikker på, at det du lavede til at starte med, var rigtigt. Altså #1.

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Ved nærmere eftertanke må din egen også være korrekt. Det er jo også muligt, at omskrive eksponentielfunktionen til: P(h)=b*(1/2)^(h/ln(½))

Så det burde være fint nok.

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Rettelse: P(h)=b*(1/2)^(h/T½)

Godnat!

Svar #8
09. januar 2008 af LiL-H (Slettet)

Nå, okey så. Men din kunne også være en mulighed?

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja. Det er blot en omskrivning.

Skriv et svar til: Korrekt opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.