Matematik
noget om ligning
11. januar 2008 af
Aichen (Slettet)
der er en opg jeg ikke helt er sikekr på at jeg løser den rigtig
atmosfæren er aftagende af højden over jordoverfladen. der f som har en halveringshøjde på 3km.
man skal skrive en formel for f, som en funktion af højden h, men trykket i atmosfæren er 1.
mit bud ville være f=1*3^x
men jeg tro ikke den er helt korrekt
atmosfæren er aftagende af højden over jordoverfladen. der f som har en halveringshøjde på 3km.
man skal skrive en formel for f, som en funktion af højden h, men trykket i atmosfæren er 1.
mit bud ville være f=1*3^x
men jeg tro ikke den er helt korrekt
Svar #1
11. januar 2008 af sigmund (Slettet)
Du siger, at atmosfæren er aftagende med højden. Hvordan skal det forstås? Og hvad er f?
Svar #2
12. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Du mener muligvis det atmosfæriske tryk... Hvis man skal have en funktion, der halveres hver gang x bliver 3 større, vil det være en funktion på formen:
f(x) = b*a^x
hvorom der gælder, at a^3 = ½, hvis x måles i km. Nu kan du finde a ved at tage den tredje rod på begge sider.
For at finde b, skal du bruge en kendt værdi af f. F.eks. kan det være, at du ved, at f(0) = 1, da det atmosfæriske tryk er sat til at være 1 ved jordoverfladen. Kort sagt, jeg tror at dit 1-tal som b-værdi er korrekt, men dit a stemmer ikke.
BONUSINFO:
Du vil opdage, at a bliver er tal, der er mindre end 1, hvilket netop betyder, at funktionen f aftager når x øges. Dermed opfyldes "atmosfæren er aftagende af højden over jordoverfladen".
f(x) = b*a^x
hvorom der gælder, at a^3 = ½, hvis x måles i km. Nu kan du finde a ved at tage den tredje rod på begge sider.
For at finde b, skal du bruge en kendt værdi af f. F.eks. kan det være, at du ved, at f(0) = 1, da det atmosfæriske tryk er sat til at være 1 ved jordoverfladen. Kort sagt, jeg tror at dit 1-tal som b-værdi er korrekt, men dit a stemmer ikke.
BONUSINFO:
Du vil opdage, at a bliver er tal, der er mindre end 1, hvilket netop betyder, at funktionen f aftager når x øges. Dermed opfyldes "atmosfæren er aftagende af højden over jordoverfladen".
Skriv et svar til: noget om ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
