Matematik

Grader

13. januar 2008 af JTPUK (Slettet)
Hejsa.
Sidder med en opgave om golf køller, hvor jeg får afvide at:
y= 300*0,979x
x= vinklen
y= afstand i meter
(Sammenhængen gælder for vinkler i intervallet [10 grader;50grader])

Hvor langt kan et jern slå med vinkel grader 13??

Nogen der kan hjælpe mig her??

Smil fra mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

x=13
indsæt dette i forskriften og regn.

Svar #2
13. januar 2008 af JTPUK (Slettet)

:-( Forstår ikke helt...
skal jeg sige: 300*13? kender jo ikke y. eller?

Smil fra mig

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

y er netop denne, som du skal beregne.

Svar #4
13. januar 2008 af JTPUK (Slettet)

hehe..
Nu er jeg forvirret... (Har heller aldrig regnet med dette før)
Så hvad skriver jeg?
13grader * ?

Smil fra mig

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

y= 300*0,979x for 10=<x=<50
x= vinklen
y= afstand i meter

Indsæt her x=13
y= 300*0,979*13=...

Men er du sikker på, at funktionen ikke er:
y= 300*0,979^x

thi
y= 300*0,979x = 293.7*x

Jeg vil formode, at du mener
y= 300*0,979^x (en eksponentiel udvikling)

Svar #6
13. januar 2008 af JTPUK (Slettet)

Altså opgaven lyder:
y = 300*0,979x
x = vinklen i grader
y = afstand i meter
(Sammenhænegen for vinkler i intervallet [10^;50^])

Jernets nummer 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Vinkler i ^ 13 18 21 22,5 27 31 35 39 43 47

Spørgsmål:
Hvor langt kan man slå med jern nr 1?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Dermed skal du så regne:
y= 300*0,979*13=...

men spørgsmålet er igen, står der:
y=300*0,979*x eller er x opløftet?


Svar #8
13. januar 2008 af JTPUK (Slettet)

y=300*0,979x (Opløftet x)
men det tal jeg får giver rigtig meget 3818,1 og mit koordinat system går til max 250m

smil fra mig

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

opløftet x skrives som ^x herinde.

Heraf er funktionen
y= 300*0,979^x

hvormed x=13 indsættes:
y=y= 300*0,979^13=227.665

Svar #10
13. januar 2008 af JTPUK (Slettet)

ahhh på den måde... Du er ret klog!

Så altså svar = 227,665m!?

Hvordan finder jeg så ud af hvor langt 10grader kan slå i m?

smil fra mig

Svar #11
13. januar 2008 af JTPUK (Slettet)

så gør jeg vel bare det samme ik'?
300*0,979^10
også får jeg afstanden?

smil fra mig

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

nej, husk nu, at afstanden er lig y, heraf løses ligningen:
10=300*0,979^x

Hint: del med 300 og benyt logaritmeregnereglen ln(a^x)=ln(a)*x, hvorefter der divideres med ln(a), hvormed x nu er isoleret.

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#12
VRØVL, glem det indlæg, jeg læste forkert.

Du har ret... Beregn y=300*0,979^10=...

Svar #14
13. januar 2008 af JTPUK (Slettet)

Takker mange gange for hjælpen.

smil fra mig

Skriv et svar til: Grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.