Matematik
brøk
13. januar 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Hej,
er der nogen der kan hjælpe mig med følgende brøk:
(4/3x) + (5/6)
Jeg har virkelig virkelig prøvet og fået hjælp af nogle meget søde folk i rigtig lang tid, men forstår det virkelig ikke!
Altså, hvis nu jeg starter med at finde fællesnævneren, dvs. ganger den første brøk med 2 og den anden brøk med x så får jeg:
((8+5x)/(6x)
er der nogen der kan hjælpe mig med følgende brøk:
(4/3x) + (5/6)
Jeg har virkelig virkelig prøvet og fået hjælp af nogle meget søde folk i rigtig lang tid, men forstår det virkelig ikke!
Altså, hvis nu jeg starter med at finde fællesnævneren, dvs. ganger den første brøk med 2 og den anden brøk med x så får jeg:
((8+5x)/(6x)
Svar #1
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Skal du reducere udtrykket?
I så fald er fællesnævneren, som du også skriver, 6x.
(4/3x) + (5/6) = 8/(6x)+5x/(6x)=(8+5x)/(6x)
I så fald er fællesnævneren, som du også skriver, 6x.
(4/3x) + (5/6) = 8/(6x)+5x/(6x)=(8+5x)/(6x)
Svar #2
13. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)
dvs. at al denne skal stå på EN brøkstreg. Ved tælleren står der:
8+5x
og ved nævneren 6x ?
8+5x
og ved nævneren 6x ?
Skriv et svar til: brøk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
