Matematik
Vækst
13. januar 2008 af
reinholdt_w (Slettet)
Hej, jeg har en opgave som jeg ikke helt kan finde ud af. Jeg håber i ville hjælpe. På forhånd tak.
Ifølge en avisartikel vil en nedgang i ozonlagets tykkelse på 1 % øge antallet af hudkræfttilfælde med 5 %. Beskriv sammenhængen mellem ozonlagets tykkelse og antallet af hudkræfttilfælde ved en potensmodel.
Løsning: Med x betegnes ozonlagets tykkelse, og med y betegnes antallet af hudkræfttilfælde. Man kan da opstille en potensmodel for sammenhængen mellem x og y. Jeg har k= 0,99 og ka= 1,05, hvoraf:
0,99a= 1,05 <----> a= log(0,05)/log(0,99)= -4,85.
Jeg har altså y= c*x^-4,85, hvor c er en proportionalitetsfaktor.
Ps. gerne med en "mundtlig" forklaring, så jeg kan forstå det. :)
Ifølge en avisartikel vil en nedgang i ozonlagets tykkelse på 1 % øge antallet af hudkræfttilfælde med 5 %. Beskriv sammenhængen mellem ozonlagets tykkelse og antallet af hudkræfttilfælde ved en potensmodel.
Løsning: Med x betegnes ozonlagets tykkelse, og med y betegnes antallet af hudkræfttilfælde. Man kan da opstille en potensmodel for sammenhængen mellem x og y. Jeg har k= 0,99 og ka= 1,05, hvoraf:
0,99a= 1,05 <----> a= log(0,05)/log(0,99)= -4,85.
Jeg har altså y= c*x^-4,85, hvor c er en proportionalitetsfaktor.
Ps. gerne med en "mundtlig" forklaring, så jeg kan forstå det. :)
Svar #2
13. januar 2008 af reinholdt_w (Slettet)
Ja, jeg ved det godt, men jeg kan ikke forstå det.? gerne med nogle ord? Ellers er jeg helt væk.
Skriv et svar til: Vækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
