Fysik

Hvad skal jeg beregne?

14. januar 2008 af :D (Slettet)
Hej,
Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvad det er jeg skal beregne i denne opgave:

http://peecee.dk/uploads/012008/Opgave_4.bmp


Jeg ved godt, jeg skal beregne "om linen kan bære linedanseren", men hvordan beregner jeg det?

På forhånd mange tak,
:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2008 af mathon

T = m*g

2*F*sin(18°) = T = m*g

F = m*g/(2*sin(18°))

Svar #2
14. januar 2008 af :D (Slettet)

Hvor får du det her fra: 2*F*sin(18°). Det må du gerne uddybe tak!

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2008 af mathon

er dette nemmere at se:

2*F_snor*cos(90°-18°) = T = m*g

F_snor = m*g/(2*cos(90°-18°))

F_snor = (65 kg)*(9,82 m/s^2)/(2*cos(72°))

Skriv et svar til: Hvad skal jeg beregne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.