Matematik
prob. med en opgave, 9.klasse
14. januar 2008 af
Mussy06 (Slettet)
Jeg sidder med en aflevering, problemregning.
Men jeg er stødt på en, som har viklet mig i problemer. Forstår den desværre ikke, så håber nogle herinde vil hjælpe mig..
Opgaven forlyder :
Rasmus vælger sammen med 3 kammerater at tage tre timers undervisning.
Opgaven : Beregn den laveste pris pr. deltager.
_______________________________________________________
Skiinstruktion : varighed: Minimum 2 timer.
Pris for en intruktør:
1 elev : 250kr./time (enetimer)
2 eller flere elever: 350 kr./time
dagspris uansat antal elever: 1300 kr. (6 timer) _______________________________________________________
På forhånd tak! Ville virkelig være taknemmelig, hvis jeg fik hjælp til denne opgave!! :/
Men jeg er stødt på en, som har viklet mig i problemer. Forstår den desværre ikke, så håber nogle herinde vil hjælpe mig..
Opgaven forlyder :
Rasmus vælger sammen med 3 kammerater at tage tre timers undervisning.
Opgaven : Beregn den laveste pris pr. deltager.
_______________________________________________________
Skiinstruktion : varighed: Minimum 2 timer.
Pris for en intruktør:
1 elev : 250kr./time (enetimer)
2 eller flere elever: 350 kr./time
dagspris uansat antal elever: 1300 kr. (6 timer) _______________________________________________________
På forhånd tak! Ville virkelig være taknemmelig, hvis jeg fik hjælp til denne opgave!! :/
Svar #1
14. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Opskriv de forskellige muligheder.
Mulighed 1 (enetimer):
3 timer * 250kr./(time*elev) = 750 kr./elev
Mulighed 2 (2 eller flere elever):
(3 timer * 350 kr./time)/4 elever = 262.5 kr./elev
Mulighed 3 (dagspris):
1300kr. / 4 elever = 325 kr./elev
Hvis de kun er interesserede i 3 timers undervisning er mulighed 2 altså billigst, men de vil kunne få den dobbelte mængde undervisning for en ganske lille forøgelse i pris ved at tage mulighed 3.
Mulighed 1 (enetimer):
3 timer * 250kr./(time*elev) = 750 kr./elev
Mulighed 2 (2 eller flere elever):
(3 timer * 350 kr./time)/4 elever = 262.5 kr./elev
Mulighed 3 (dagspris):
1300kr. / 4 elever = 325 kr./elev
Hvis de kun er interesserede i 3 timers undervisning er mulighed 2 altså billigst, men de vil kunne få den dobbelte mængde undervisning for en ganske lille forøgelse i pris ved at tage mulighed 3.
Svar #2
14. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)
Hej, tusind tak for hjælpen. JAmen, tror, at det der forvirrede mig, var fordi man ville have svar, hvad det kostede for en personv også får jeg noget at vide med fire elever i alt, men kan så se, at du dividerer. Endnu engang tusind tak ;D
Skriv et svar til: prob. med en opgave, 9.klasse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
