Matematik
Logistisk vækst.
14. januar 2008 af
MP7 (Slettet)
En population af mus udvikler sig, så antallet af mus y som funktion af tiden t beskrives v. diff. ligningen:
dy/dt = ay (2000 - y )
På det tidspunkt, hvor der er 600 mus, er væksthast. 20-
a. Bestem konstanten a?
- Mit forslag er 600 = a * 20 (2000 - 20) og isolere a, er det korrekt?
Dernæst skal jeg bestemme en forskrift for y til tiden 0 med en population på 200 - der sætter jeg oplysninger ind i den logistiske "sætning", hvor a fra opg. a er svarende til c?
Håber på hjælp:)
dy/dt = ay (2000 - y )
På det tidspunkt, hvor der er 600 mus, er væksthast. 20-
a. Bestem konstanten a?
- Mit forslag er 600 = a * 20 (2000 - 20) og isolere a, er det korrekt?
Dernæst skal jeg bestemme en forskrift for y til tiden 0 med en population på 200 - der sætter jeg oplysninger ind i den logistiske "sætning", hvor a fra opg. a er svarende til c?
Håber på hjælp:)
Svar #1
14. januar 2008 af Molle (Slettet)
"Mit forslag er 600 = a * 20 (2000 - 20) og isolere a, er det korrekt? "
Det må være omvendt, hvis antallet af mus y = 600 og væksthastigheden dy/dt = 20
dy/dt = ay (2000 - y )
20 = a*600*(2000-600)
isoler a
Det må være omvendt, hvis antallet af mus y = 600 og væksthastigheden dy/dt = 20
dy/dt = ay (2000 - y )
20 = a*600*(2000-600)
isoler a
Skriv et svar til: Logistisk vækst.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
