Matematik

sjusket opgave - for mig...

15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)
Rasmus bor i en by, der ligger 1860m. over havet.
Toppen af de bjerge, hvor han står på ski, ligger 3330m over havet.

Første dag Rasmus er på ski er temperaturen -8 grader i byen. Temperaturen falder 0,5grader for hver 100m. man kommer op.

Spørgsmålet: Hvilken temperatur er der på bjergtoppen?

Skal jeg så dividere 100 med 3330 og gange det med 0,5? :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

Opret det I samme tråd som før ;). så har du det hele samlet.

Svar #2
15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)

også self. tage de -8 grader med til sidst, men jeg tvivler meget på, om jeg skal dividere 100 med 3330m ? :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2008 af guccigirl18 (Slettet)

du skal uh hvornår skal du aflevere har det nemlig i mit hæfte med løsning og det hele

Svar #4
15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)

Det er til imorgen xD. Men ville blive glad, hvis nogle ville forklare?
Skal snart til termins, så det har skal jeg bare have styr på... Argh xD

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Du skal først finde højdeforskellen på toppen af bjerget og byen. Den er

3330-1860=1470 m

Du ved temperaturen falder 0,5 grader for hver 100 meter, så temperaturen falder med

(1470/100)*0,5=7,35 grader.

Temperaturen på toppen af bjerget er så:

-8-7,35=-15,35 grader.

Skriv et svar til: sjusket opgave - for mig...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.