Fysik
Hjælp til opgave om fart og acc
15. januar 2008 af
KlausG (Slettet)
Hej alle
En lille raket når en største højde på 88 km over jordoverfladen. herfra falder rakethylstret lodret ned mod jorden. Tyngdeaccelerationen regnes konstant lig med 9,7 m/s^2 under faldet.
Spørgsmålet er så:
Med hvilken fart ville rakethylstret ramme jorden, hvis der ikke var luftmodstand.
Umiddelbart ville jeg gætte på jeg skulle bruge formlerne:
v=delta s / delta tau og a=delta v / delta tau
En lille raket når en største højde på 88 km over jordoverfladen. herfra falder rakethylstret lodret ned mod jorden. Tyngdeaccelerationen regnes konstant lig med 9,7 m/s^2 under faldet.
Spørgsmålet er så:
Med hvilken fart ville rakethylstret ramme jorden, hvis der ikke var luftmodstand.
Umiddelbart ville jeg gætte på jeg skulle bruge formlerne:
v=delta s / delta tau og a=delta v / delta tau
Svar #1
15. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Det er muligt man kan beregne det med de formler du nævner, men her er hvordan jeg ville gøre.
Jeg udregner først hvor lang tid rakethylsterets tur mod jorden tager
s=½a*t^2. Starthastigheden er selvfølgelig 0.
t=sqr(2s/a)=sqr(2*88.000/9,7)=134,7 s
Da vi ved hvor lang tid turen ned tager kan vi finde sluthastigheden ved
v=a*t=9,7*134,7=1306,6 m/s
Jeg udregner først hvor lang tid rakethylsterets tur mod jorden tager
s=½a*t^2. Starthastigheden er selvfølgelig 0.
t=sqr(2s/a)=sqr(2*88.000/9,7)=134,7 s
Da vi ved hvor lang tid turen ned tager kan vi finde sluthastigheden ved
v=a*t=9,7*134,7=1306,6 m/s
Skriv et svar til: Hjælp til opgave om fart og acc
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
