Matematik

Koordinatsystem..

15. januar 2008 af Græskanin (Slettet)
Er der en som kan forklare mig, den her opgave?
..
Tegn i et koordinatsystem linierne m & n således:
m: y = 2x - 2
n: y = -x + 4
I hvilket punkt skærer de to linier hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Hvis du sætter y-koordinatet for m lig med y-koordinatet for n får du

2x-2=-x+4

Hvis du isolerer x, har du x-koordinatet for deres skæringspunkt. Hvis du indsætter den værdi du finder for x, i en af ligningerne får du også y-koordinatet for deres skæringspunkt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Sådan som det er formuleret vil jeg tro at du bare skal aflæse det af din tegning.

Hvis du vil udregne det skal du udnytte at linierne har samme x - og y-værdier i skæringspunktet. Du kan derfor sætte højresiderne lig hinanden:

2x - 2 =-x + 4

Heraf isoleres x:

3x - 2 = 4
3x = 6
x = 6/3
x = 2

y kan nu findes ved at indsætte x i en af ligningerne:

y = 2x - 2
y = 2*2 - 2
y = 2

Skæringspunkt = (2,2)

Svar #3
15. januar 2008 af Græskanin (Slettet)

Okay, tak (:
- har forstået det nu :)
men altså så er der en ligning jeg ikke kan løse, har prøvet vildt mange gange. og har brugt forskellige metoder. men det går ikke helt op s:

2x(3x - 4) = 2(3x2 + 8)

- altså 3x i anden :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2008 af Danielras (Slettet)

2x(3x - 4) = 2(3x^2 + 8)
x(3x - 4) = (3x^2 + 8)
3x^2 - 4x = 3x^2 + 8
- 4x = 8
x = 8/-4
x = -2

Svar #5
15. januar 2008 af Græskanin (Slettet)

okay, kigger lige på det xD

Skriv et svar til: Koordinatsystem..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.