Matematik
Problem
16. januar 2008 af
bobop (Slettet)
Kan nogen hjælpe mig igang med denne opgave, jeg har problemer med den.
Opgaven lyder:
Længden L, målt i cm, af en rødspætte som funktion af alderen t, målt i døgn, er givet
ved L(t)= 68,5-68,0*e^-0,00026t
a) beregn rødspættens længde efter 1 måned og efter 1 år.
b) bestem L'(t), L'(30) og L'(365). Hvad betyder de to sidste tal?
c) hvor lang kan rødspætten højst bliver ifølge denne model?
Opgaven lyder:
Længden L, målt i cm, af en rødspætte som funktion af alderen t, målt i døgn, er givet
ved L(t)= 68,5-68,0*e^-0,00026t
a) beregn rødspættens længde efter 1 måned og efter 1 år.
b) bestem L'(t), L'(30) og L'(365). Hvad betyder de to sidste tal?
c) hvor lang kan rødspætten højst bliver ifølge denne model?
Svar #1
16. januar 2008 af dnadan (Slettet)
a) beregn L(30) og L(365)
b) find L'(t) og indsæt t=30 og t=365 i L'(t)
c) Løs L'(t)=0 og vis, at der er tale om et maksimum.
b) find L'(t) og indsæt t=30 og t=365 i L'(t)
c) Løs L'(t)=0 og vis, at der er tale om et maksimum.
Svar #2
16. januar 2008 af bobop (Slettet)
a)
L(30)= 68,5-68,0*e^(-0,00026*30)
Er dette resultatet eller kan den udregnes ydligere
L(30)= 68,5-68,0*e^(-0,00026*30)
Er dette resultatet eller kan den udregnes ydligere
Skriv et svar til: Problem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
