Matematik
Haster s:
16. januar 2008 af
Skumfidusen1 (Slettet)
Sidder med blækregning til imorgen & mangler en opgave , som jeg har temmelig store problemer med . s: Er der ikk en, der kan svarer mig på, hvordan man differentiere 1 divideret med kvadratroden af x & hvorfor ?
Svar #1
16. januar 2008 af Danielras (Slettet)
f(x)= 1/sqrt(x) = 1/x^(0.5) = x^(-0.5)
Nu kan du bare bruge sædvanlige regler:
f'(x) = -0.5*x^(-1.5)
Kan evt. omskrives:
f'(x) = -0.5/x^(1.5)
f'(x) = -1/(2x^(1.5))
Nu kan du bare bruge sædvanlige regler:
f'(x) = -0.5*x^(-1.5)
Kan evt. omskrives:
f'(x) = -0.5/x^(1.5)
f'(x) = -1/(2x^(1.5))
Svar #2
16. januar 2008 af Skumfidusen1 (Slettet)
Er helt med på når du differentiere x^(-0.5) til -0.5*x^(-1.5) .
Men er det måske muligt at du kan forklare , hvordan :
f(x)= 1/sqrt(x) = 1/x^(0.5) = x^(-0.5)
kan være ?
Kan nemlig ikk helt rigtig forstå det . s:
- Men ej , 1000 tak elrs . (:
Men er det måske muligt at du kan forklare , hvordan :
f(x)= 1/sqrt(x) = 1/x^(0.5) = x^(-0.5)
kan være ?
Kan nemlig ikk helt rigtig forstå det . s:
- Men ej , 1000 tak elrs . (:
Svar #3
17. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Sådan skrives kvadratrod som en potens. sqrt(x) er altså det samme som x^(0.5).
1/x^(0.5) kan også skrives x^(-0.5) ligesom 1/x kan skrives x^(-1).
1/x^(0.5) kan også skrives x^(-0.5) ligesom 1/x kan skrives x^(-1).
Skriv et svar til: Haster s:
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
