Matematik

Vækst?

17. januar 2008 af Frederikke90 (Slettet)
Et radioaktivt stof henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45 % af stoffet.
Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004.

Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver, hvor mange gram radioaktivt stop, der vil være tilbage efter et givet antal år.

Kan man udtrykke det således?

Mn = (1+r)^n * m0

det første n og 0 er sænket ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2008 af dnadan (Slettet)

korrekt(so far), men indsæt dine oplysninger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2008 af toast7 (Slettet)

Efter x antal år vil der være y gram radioaktivt stof tilbage.

y=7*0,09755^x

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#2 et nul for meget...

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2008 af toast7 (Slettet)

Ups..! ja

Svar #5
17. januar 2008 af Frederikke90 (Slettet)

Hvor er det liige du får 0,09755 fra?

Svar #6
17. januar 2008 af Frederikke90 (Slettet)

Bestem, hvor mange år der går, før der er mindre end 1 g tilbage af stoffet?

Jeg er lost?

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2008 af toast7 (Slettet)

Der skal stå y=7*0.9755^x
Og som sagt Efter x antal år vil der være y gram radioaktivt stof tilbage.
Så sætter du 1 ind i formlen:
1=7*0.9755^x

Isoler nu x

Svar #8
17. januar 2008 af Frederikke90 (Slettet)

Jamen hvorfor lige 0,9755 ??

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2008 af ibibib (Slettet)

1-0,0245

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2008 af toast7 (Slettet)

du har den der renteforskrift som du selv var inde på.


Mn = (1+r)^n * m0 dog formindskes stoffet så det er minus i stedet for
Mn = (1-r)^n * m0

Mn = antal gram slut
m0 = antal gram start
n = antal år
r = 2.45/100 = 0,0245
(1-r) = 0.9755

Svar #11
17. januar 2008 af Frederikke90 (Slettet)

ÅRH FANTASTISK JO ;D

Skriv et svar til: Vækst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.