Matematik
differentiation af de variable
17. januar 2008 af
Dhill (Slettet)
Hej,
dy/dx=(e^x)/y kan omskrives til <=> dy/dx=e^x*(1/y)
men hvad kan dette omskrives til ?
dy/dx=kvadratrod(y)/kvadratrod(x) ?
dy/dx=(e^x)/y kan omskrives til <=> dy/dx=e^x*(1/y)
men hvad kan dette omskrives til ?
dy/dx=kvadratrod(y)/kvadratrod(x) ?
Svar #1
17. januar 2008 af dnadan (Slettet)
seperation af de varriable mener du nok.
og selve seperationen har du ikke foretaget dig endnu.
dy/dx=(e^x)/y <=> S y dy = S e^x dx
og
dy/dx=sqrt(y)/sqrt(x) <=> S 1/sqrt(y) dy = S 1/sqrt(x) dx
og selve seperationen har du ikke foretaget dig endnu.
dy/dx=(e^x)/y <=> S y dy = S e^x dx
og
dy/dx=sqrt(y)/sqrt(x) <=> S 1/sqrt(y) dy = S 1/sqrt(x) dx
Svar #2
17. januar 2008 af Dhill (Slettet)
hej, ja det er seperation af de variable:)
Men jeg kan ikke lige se hvad S står for, ?
Men jeg kan ikke lige se hvad S står for, ?
Svar #4
17. januar 2008 af Dhill (Slettet)
okai, tak, så kan jeg nok godt regne videre.
Men kan du også hjælpe mig med at fortælle hvordan seperation af variable for denne ser ud:
dy/dx=(yx+2y)/(x) ?
Men kan du også hjælpe mig med at fortælle hvordan seperation af variable for denne ser ud:
dy/dx=(yx+2y)/(x) ?
Skriv et svar til: differentiation af de variable
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
