Matematik

Cos, Sin & Tan - Matematik Hjælp bedes tak.

18. januar 2008 af LulliexD (Slettet)
Jaa som mit emne indikerer, vil jeg meget gerne be' om grundig hjælp til min matematik aflevering (kun 4 opgaver), vi har lige beskæftiget os med sin, cos og tangens, og har allerede fået en aflevering for :(..

- Jeg er desværre lidt på bar bund mht. alle 4 opgaver.

Link til uploaded fil;
http://www.gratisupload.dk/show.php?fileId=7679

Mvh. Louise, og jeg er virkelig taknemmelig, hvis jeg kunne få det forklaret meget grundig, samt mellemregninger, så jeg kan sætte mig ordenligt ind i det :) .

Svar #1
19. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

Ingen ? :(

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/91650

Svar #3
19. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

ehm, mathon?
- er dette resultaterne eller, kan ikke rigtigt forstå hvad du gør, spurtgte egentlig om hjælp til opgaverne, hvordan man gør, så jeg selv kan lave dem, ellers lærer jeg ikke specielt meget sådan..
Håber du fortår..

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2008 af mathon

...der er ikke anvendt andet end nedenstående:

i en retvinklet trekant er cosinus til en spids vinkel lig forholdet mellem den HOSliggende katete og hypotenusen.

i en retvinklet trekant er sinus til en spids vinkel lig forholdet mellem den MODstående katete og hypotenusen.

i en retvinklet trekant er tangens til en spids vinkel lig forholdet mellem den MODstående katete og den HOSliggende katete.

...plus lidt reduktion...

Svar #5
19. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

Det forstår jeg egentlig godt, men hvis vi nu f.eks. tager opgave 1. a).
Der har du skrevet ;

a=c*cos(A)
b=c*cos(A)
B=(90grader-A)

- Kan du ikke her kort og præcist (helst nemt) forklare hvordan & hvad du gør, og hvad er det der (A) .. hedder det ikke cos(v), sin(v), og tan(v) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2008 af mathon

...og
a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C) = 2R, hvor R er radius i trekantens omskrevne cirkel

og

T = 2R^2*sin(A)*sin(B)*sin(C), hvor T er trekantarealet...

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2008 af mathon

i en retvinklet trekant er sinus til en spids vinkel lig forholdet mellem den MODstående katete og hypotenusen.

hvorfor

sin(A) = a/c eller

a = c*sin(A)


i en retvinklet trekant er cosinus til en spids vinkel lig forholdet mellem den HOSliggende katete og hypotenusen.

hvorfor

cos(A) =b/c eller

b = c*cos(A)

B = (90°-A), da de spidse vinkler er komplementvinkler(tilsammen 90°)

Svar #8
19. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

hm har prøvet at tegne min trekant nu altså a).
Her er hvad jeg har opnået;

Vinkel C = 90grader.
Vinkel A = 45grader
Vinkel B = 45grader.

længde c (hypotenusen) = 5

hvad gælder det her så? ..

Svar #9
19. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

undskyld kort retteslse;

Vinkel A = 43grader
Vinkel B = 47grader
Vinkel C = 90grader .

I alt = 180grader

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2008 af mathon

Vinkel A = 43°
Vinkel B = (90°-43°) = 47°

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. januar 2008 af mathon

se dog #7

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. januar 2008 af mathon

sin(A) = a/c eller

a = c*sin(A) = 5*sin(43°)


cos(A) =b/c eller

b = 5*cos(43°)

Svar #13
19. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

Undskyld hvis jeg lyder lidt dum her, men kan ikke rigtigt se hvad jeg skal gøre, når det gælder at Sin A = a/c, dvs. den modstående katete/hypotenusen?

Jeg har jo ikke fået opgivet hvad den modstående katete er, kun hypotenusen ? :(

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. januar 2008 af mathon

...det er jo også den, du skal beregne:

sin(A) = a/c eller

a = c*sin(A) = 5*sin(43°) = 3,40999 = ca. 3,4


b = 5*cos(43°) = 3,65677 = ca. 3,7

B = 90°-43° = 47°

Svar #15
19. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

AH jeg tror jeg er ved at være med nu :) ..
Dvs. vi regner først længden på a, ved hjælp af sinus, og får her 3,4

b får du ved hjælp af cosinus (fordi det er den hosliggende katete ikk?)
- og det bliver til 3,7.

Hvis jeg bare lige kan spørge om det store B? hvad er det`? er det vinkel B eller.? :)

Svar #16
19. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

mathon, kan du prøve at forklare mig hvordan du regner den anden trekant ud, altså b), når du får tid :)?

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. januar 2008 af mathon

b)
i en retvinklet trekant er tangens til en spids vinkel lig forholdet mellem den MODstående katete og den HOSliggende katete.

tan(B) = b/a, hvoraf

b = a*tan(B)

i en retvinklet trekant er cosinus til en spids vinkel lig forholdet mellem den HOSliggende katete og hypotenusen.

cos(B) = a/c, hvoraf

c = a/cos(B)

vinkel A =(90°-B)

Svar #18
20. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

mathon - gider du tjekke min udregninger efter :
Vinkel A: 65°
Vinkel B: 25°
Vinkel C: 90°
I alt: 180°

a: 9,5
b: 4,9
c: 10,5

Jeg tror jeg er ved at være med nu, jeg skal bare kæmpe, kæmpe og kæmpe (:

Svar #19
20. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

kort rettelse

side b = 4,4

Brugbart svar (0)

Svar #20
20. januar 2008 af mathon

#18 + #19

FINT nok!

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.