Matematik

Formler og ligninger ....

20. januar 2008 af line skovgaard (Slettet)
Jeg sidder og spekulerer over hvordan man løser denne opgave. men jeg kan ikke komme frem til hvordan man udtrykker a og b, når der vil være søde at hjælpe, ville være rigtig dejligt :) ?

En trekants areal er bestemt ved dens hjde og dens grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.

a) Indfr passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhng.

b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens hjde og grundlinje.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af Sentinox (Slettet)

Arealet af trekanten: At = 1/2*h*g, h = højde, g = grundlinie
Arealet af cirklen: Ac = Pi*r^2

Hvis de to arealer skal være ens, må gælde:


Ac = At <=> 1/2*h*g = Pi*r^2

Radius i cirkln som funktion af højde og grundlinie, følger direkte:

1/2*h*g = Pi*r^2 <=> r^2 = h*g/(2*Pi) =>
r = SQRT(h*g/(2*Pi))

I ovenstående er den negative løsning til andengradsligningen forkastet, idet det ikke giver nogen mening at en cirkel har negativ radius.

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Opskriv hvorledes arealet af en trekant og en cirkel findes.
(h=højde, G=grundlinje, T=areal, r=radius, pi=pi)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2008 af josemaria (Slettet)

a)
Areal af cirkel:
Pi*r^2

Areal af trekant:
1/2h*g

Hvis de skal have samme areal, må de være lig hinanden:

pi*r^2=1/2h*g


b)
her isolerer du bare r i ligingen:

pi*r^2=1/2h*g

Svar #4
20. januar 2008 af line skovgaard (Slettet)

Så for at isolere r.

dividere jeg pi på begge sidder : (r)^(2)= (( (1)/(2) )*h*g)/( pi )
og dernæst er det så ikke noget med kvadratroden af begge sider?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

jo


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2010 af snuski (Slettet)

 dumt spørgsmål måske, men:

A=1/2*h*g gælder for alle trekanter ikke?


Skriv et svar til: Formler og ligninger ....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.