Matematik
har brug for hjælp...
04. august 2004 af
MaTay (Slettet)
hejsa... har brug for hjælp til nedenstående opgave:
jeg har funktionerne:
f(x)= 0,11x^2 + 0,73x + 0,78
g(x) = 0,3x^3 + x^2 - 0,3x - 4
og linien:
x = -3
desuden får jeg oplyst at der er en punkt A, B og C
Punkt A og B skærer med linien x = -3 og graferne for henholdsvis f og g.
mens C er skæringspunktet mellem graferne f og g.
jeg skal så:
a) bestemme koordinaterne til punkt A og B som skærer med linien x = -3 og graferne for henholdsvis f og g.
b) Bestemme koordinaterne til punkt C, som er skæringspunktet mellem graferne f og g.
-.-.-.-.-.-.-.-.--.-..-.--.-.-.-.-.-.-.-.
På forhånd tak :)
jeg har funktionerne:
f(x)= 0,11x^2 + 0,73x + 0,78
g(x) = 0,3x^3 + x^2 - 0,3x - 4
og linien:
x = -3
desuden får jeg oplyst at der er en punkt A, B og C
Punkt A og B skærer med linien x = -3 og graferne for henholdsvis f og g.
mens C er skæringspunktet mellem graferne f og g.
jeg skal så:
a) bestemme koordinaterne til punkt A og B som skærer med linien x = -3 og graferne for henholdsvis f og g.
b) Bestemme koordinaterne til punkt C, som er skæringspunktet mellem graferne f og g.
-.-.-.-.-.-.-.-.--.-..-.--.-.-.-.-.-.-.-.
På forhånd tak :)
Svar #1
04. august 2004 af frodo (Slettet)
a) For at finde punkt A og B, finder du henholdsvs f(-3) og g(-3).. Fordi k-koordinaten til de punkter ligger på linjen x=-3, og førstekoordinaten så selvfølgelig er -3!, altså bliver punkterne:
A(-3,f(-3))
B(-3,g(-3))
b) Du sætter de to ligninger med hinanden, altså f(x)=g(x), som du løser med hensyn til x.
Den fundne værdi indsætter du i et af ligningsudtrykkene, hvorved du har både en x- og en y-koordinat. altså et koordinatsæt.
A(-3,f(-3))
B(-3,g(-3))
b) Du sætter de to ligninger med hinanden, altså f(x)=g(x), som du løser med hensyn til x.
Den fundne værdi indsætter du i et af ligningsudtrykkene, hvorved du har både en x- og en y-koordinat. altså et koordinatsæt.
Svar #2
04. august 2004 af frodo (Slettet)
med "k-koordinaten", mente jeg x-koordinaten.. Lige en typing-error
Skriv et svar til: har brug for hjælp...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
