Matematik
Sammensat funktion
08. august 2004 af
Tuzig (Slettet)
Hej...
Jeg ville høre om der evt. var nogle som ville være så venlige at forsøge og forklare mig om sammensat funktioner... Jeg vil gerne vide hvad det vil sige at tage ydre funktion først, og så dernæst indre funktion?
På forhånd tak...
Jeg ville høre om der evt. var nogle som ville være så venlige at forsøge og forklare mig om sammensat funktioner... Jeg vil gerne vide hvad det vil sige at tage ydre funktion først, og så dernæst indre funktion?
På forhånd tak...
Svar #1
08. august 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
Let g be a function from set A to set B and let f be a function from set B to set C. The composition of these function (f o g) is defined by:
( f o g)(a) = f(g(a))
E.g. let g(x) = 3x + 7 and f(x) = -4x + 2 then:
(f o g)(x) = f(3x + 7) = -4(3x + 7) + 2 = -12x - 26
( f o g)(a) = f(g(a))
E.g. let g(x) = 3x + 7 and f(x) = -4x + 2 then:
(f o g)(x) = f(3x + 7) = -4(3x + 7) + 2 = -12x - 26
Svar #2
08. august 2004 af frodo (Slettet)
I ovennævnte eksempel, vil du således have, at f er den ydre, mens g er den indre, idet f(g(x)). g er inderst, hvorfor den benævnes den indre funktion.
Skriv et svar til: Sammensat funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
