Matematik

Bestemt integrale

22. januar 2008 af Annette16 (Slettet)
Hvordan beregner jeg følgende integrale med grænserne 0 og 1:

(x+2)/(x^2+4x+5x) dx


ved substitution / partiel??

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Er du sikker på, at det ikke er (x+2)/(x^2+4x+5)?

I så fald benyt substitution, hvor t=x^2+4x+5

Svar #2
22. januar 2008 af Annette16 (Slettet)

nårh ja, dt er sårn man gør ved brøker... men hvordan kommer jeg videre?

dt=2x+4

... ?

Svar #3
22. januar 2008 af Annette16 (Slettet)

Hvordan får jeg dt = 2x+4 dx til at ligne x+2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2008 af dnadan (Slettet)

t=x^2+4x+5
dt/dx= 2x+4= 2(x+2) <=> dx= 1/(2(x+2))dt
hvoraf
S(x+2)/(t*2(x+2)) dt = S 1/(2t) dt

Svar #5
22. januar 2008 af Annette16 (Slettet)

går (x+2) i tæller ud med (x+2) i nævner? og så regner jeg t's grænser?

Svar #6
22. januar 2008 af Annette16 (Slettet)

jeg får ikke det rigtige?

er S 1/(2t) dt rigtigt?

Skriv et svar til: Bestemt integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.