Matematik
et spørgsmål!
22. januar 2008 af
887 (Slettet)
Nå jeg nu vil bestemme linjen ligning ved hjælp af:
a(x-x0)+b(y-y0), skal jeg så først bestemme retningsvektoren n?
Hvis jeg nu siger at den er 2,5, skal jeg så ikke hatte den så jeg får -5,2?
a(x-x0)+b(y-y0), skal jeg så først bestemme retningsvektoren n?
Hvis jeg nu siger at den er 2,5, skal jeg så ikke hatte den så jeg får -5,2?
Svar #1
23. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Gad vide, hvad du mener :) Jeg kan kun gætte... Når man har linjens ligning på formen:
a(x-x0)+b(y-y0)=0
så står vektoren n=(a,b) vinkelret på linjen, hvorfor den hattede vektor r=(-b,a) kan fungere som retningsvektor for linjen
a(x-x0)+b(y-y0)=0
så står vektoren n=(a,b) vinkelret på linjen, hvorfor den hattede vektor r=(-b,a) kan fungere som retningsvektor for linjen
Skriv et svar til: et spørgsmål!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
