Fysik
Instationære Strømninger - beskrivelse?
22. januar 2008 af
DaveAllen (Slettet)
Hej,
Jeg kunne godt tænke mig at vide hvad "Instationære strømninger" betyder på godt dansk?
Dette spørgsmål kommer af fra denne artikel http://www.eecs.berkeley.edu/~job/Papers/obrien-1995-DSS.pdf og kort beskrevet har jeg en ligning som hedder:
Hij = hij * p * g * p0
Hij = statisk tryk i søjle ij
p = massefykde
g = acceleration
p0 = atmosfærisk tryk
og har fået mig fortalt at: "Formlen er en approximering af flow bestemmelsen, fordi man formoder at væsken ikke har en høj hastighed. Der hersker en omgivelsestryk ved overfladen af væskesøjlen, og det er et statisk tryk. "Da væsken antages at bevæge sig langsomt at de trykforskelle der hersker ved instationære strømninger kan negligeres."
Hvad betyder den sidste linje?
Hjælp Påskønnes!!
Jeg kunne godt tænke mig at vide hvad "Instationære strømninger" betyder på godt dansk?
Dette spørgsmål kommer af fra denne artikel http://www.eecs.berkeley.edu/~job/Papers/obrien-1995-DSS.pdf og kort beskrevet har jeg en ligning som hedder:
Hij = hij * p * g * p0
Hij = statisk tryk i søjle ij
p = massefykde
g = acceleration
p0 = atmosfærisk tryk
og har fået mig fortalt at: "Formlen er en approximering af flow bestemmelsen, fordi man formoder at væsken ikke har en høj hastighed. Der hersker en omgivelsestryk ved overfladen af væskesøjlen, og det er et statisk tryk. "Da væsken antages at bevæge sig langsomt at de trykforskelle der hersker ved instationære strømninger kan negligeres."
Hvad betyder den sidste linje?
Hjælp Påskønnes!!
Svar #1
24. januar 2008 af Sonja R (Slettet)
Gætter på det heller "ikke-stationære strømninger" på dansk! Mange fagudtryk mangler en brugbar oversættelse fordi størstedelen al den videnskabelige kommunikation foregår på engelsk. En "stationær strømning" er vel i princippet en selvmodsigelse (hvordan kan noget strømme og ikke ændre sig på samme tid?!) men jeg antager at der refereres til de strømninger man opnår ved at placere en forhindring i strømmen. Hvis denne forhindring er stationær er strømningen det også (medmindre der er turbulens...).
Skriv et svar til: Instationære Strømninger - beskrivelse?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
