Matematik
mat opgave
23. januar 2008 af
Baabii (Slettet)
Hej
Håber at der er en, der kan hjælpe mig med denne opgave:
en flagstang på 10 m er knækket, men uden at de to dele er revet fra hinanden. Spidsen af den øverste del rammer jorden i en afstand af 3 m fra roden. bestem brudstedets højde over jorden.
på forhånd tak
Håber at der er en, der kan hjælpe mig med denne opgave:
en flagstang på 10 m er knækket, men uden at de to dele er revet fra hinanden. Spidsen af den øverste del rammer jorden i en afstand af 3 m fra roden. bestem brudstedets højde over jorden.
på forhånd tak
Svar #1
23. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Du kan opstille 2 ligninger med 2 ubekendte. x er afstanden fra jorden op til bruddet. y er flagstangen over bruddet.
x+y=10
y er hypotenusen i en retvinklet trekant, så
3^2+x^2=y^2
Herefter løser du ligningerne med hensyn til x.
x+y=10
y er hypotenusen i en retvinklet trekant, så
3^2+x^2=y^2
Herefter løser du ligningerne med hensyn til x.
Skriv et svar til: mat opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
