Matematik

Jeg fatter intet

23. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)
En 14-årig vil have 30.000 kr som 19 årig.

Hvilket beløb skal indsættes om måneden, hvis man efter 60 indbetalinger (4 år og 11 måneder) år vil have 30.000 kr, og renten er på 6% p.a?

jeg fatter intet, facitliste står der = 22.417,75

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Brug:

K = K0 * (1 + R/100)^n

K = 30000kr

R = 6 procent p.a. / 12 måneder = 0,5%

n = 60 indbetalinger

30000 = K0 * 1,005^60

isolér K0

Svar #2
23. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

jeg er ikke med?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Hvilken del af det, er du i tvivl om ?

Svar #4
23. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

hvordan du regner det ud, jeg får 00 i matematik

Svar #5
23. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

Har du mulighed for at hjælpe mig igen

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)

K = K0 * (1 + R/100)^n

med ovenstående formel kan du f.eks. beregne hvor meget en sum penge K0, bliver til efter n perioder med en rente på R procent.

Dvs. K0 er udgangspunktet, R er renten, n er antallet af perioder og K er så formuen efter n perioder.

Du får at vide at efter 60 måneder, skal et vidst beløb K0 være blevet til 30000kr. Du får også at vide at renten pr. år er 6%.

Først regner vi renten pr. år om til pr. måneder:

R = 6% pr år / 12 måneder pr. år = 0,5% pr. måned

Dernæst sættes n til 60, da det er jo er 60 perioder á en måned.

Beløbet skal ende med at blive til 30000kr, derfor sætter vi K = 30000

Så skal det bare indsættes i formlen:

K = K0 * (1 + R/100)^n
30000 = K0 * (1 + 0,5/100)^60

Så isoleres K0:


K0 = 30000/(1 + 0,5/100)^60 = 22241,166kr

Altså skal den 14-årige sætte 22241,166kr ind på sin konto.


Hjalp det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2008 af Isomorphician

Der står "efter 60 indbetalinger"

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)

#7 Ja, ved en indbetaling i starten af hver måned, svarer 60 indbetalinger også lige præcis til 4år og 11 måneder, derfor 60 måneder.

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Jeg er selvfølgelig godt klar over, at 4år og 11 måneder kun er 59 måneder.

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. januar 2008 af Isomorphician

Ok, jeg havde ikke lige læst det ordentligt.
Troede du var nået frem til at der skulle sættes 22241 ind hver måned...

Svar #11
23. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

indsøt A, r% (decimaltal) og n i opsparingsformlen og find y, det beløb, som skal indsættes på kontoen om måneden???

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)

#10, det er da også lige godt op for mig selv at jeg ikke havde læst opgaven ordentligt, pinligt. Men hvis facitlisten skriver, som #0 skriver, mon ikke der er en fejl i opgaveformuleringen så?

Svar #13
23. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

jeg ved det virkelig ikke, der står at det skal give 22241

Svar #14
23. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)

hvordan regner jeg så denne her ud
indsæt A, r% (decimaltal) og n i opsparingsformlen og find y, det beløb, som skal indsættes på kontoen om måneden???

Skriv et svar til: Jeg fatter intet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.