Matematik
linæer funktion
24. januar 2008 af
ayyildiz-dk (Slettet)
jeg er i gang med at lave matematik opgaver. men jeg går i stå her. fatter det ikke. nogen der kan hjælpe? =)
En funktion er givet ved f(x)=-4x+6.
a) Bestem grafens skæringspunkter med hver af akserne.
b)Grafen for en linæer funktion g(x) går igennem punktet P(-2,4) og er parallel med grafen for f(x). Bestem en forskrift for g(x).
c) Bestem skæringspunktet mellem grafen for g(x) og x-aksen.
En funktion er givet ved f(x)=-4x+6.
a) Bestem grafens skæringspunkter med hver af akserne.
b)Grafen for en linæer funktion g(x) går igennem punktet P(-2,4) og er parallel med grafen for f(x). Bestem en forskrift for g(x).
c) Bestem skæringspunktet mellem grafen for g(x) og x-aksen.
Svar #1
24. januar 2008 af mathon
y = -4x+6
a)
alle punker på x-aksen har 2.koordinat 0
0 = -4x+6
4x = 6
x = 6/4 = 3/2
skæringspunkt: ((3/2),0)
alle punker på y-aksen har 1.koordinat 0
y = -4*0+6 = 6
skæringspunkt: (0,6)
b)
du søger linjen gennem P(-2,4) med hældningstal -4
c)
y = g(x)= -4x....osv.....
d)
fremgangsmåde som i a)......
a)
alle punker på x-aksen har 2.koordinat 0
0 = -4x+6
4x = 6
x = 6/4 = 3/2
skæringspunkt: ((3/2),0)
alle punker på y-aksen har 1.koordinat 0
y = -4*0+6 = 6
skæringspunkt: (0,6)
b)
du søger linjen gennem P(-2,4) med hældningstal -4
c)
y = g(x)= -4x....osv.....
d)
fremgangsmåde som i a)......
Svar #2
24. januar 2008 af ayyildiz-dk (Slettet)
der er ikke nogen d opgave :s hvordan kommer du til en ekstra opgave? =)
det b'eren
b)Grafen for en linæer funktion g(x) går igennem punktet P(-2,4) og er parallel med grafen for f(x). Bestem en forskrift for g(x).
det b'eren
b)Grafen for en linæer funktion g(x) går igennem punktet P(-2,4) og er parallel med grafen for f(x). Bestem en forskrift for g(x).
Skriv et svar til: linæer funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
