Matematik
Differentiering
26. januar 2008 af
Tabita_Ø (Slettet)
Ok det kan godt være super let at løse disse to opgaver, men jeg har umiddelbart haft problemer med at løse dem... Så derfor behøver jeg lige lidt jeres hjælpe.
f(x)=ln(x)-5x^2
bestem f'(x)
ruducer udtrykket (a+b)^2-a(a+2b).
Jeg tror jeg kan løse den, så skal nok ligge svaret ind når jeg engang har løst den.
f(x)=ln(x)-5x^2
bestem f'(x)
ruducer udtrykket (a+b)^2-a(a+2b).
Jeg tror jeg kan løse den, så skal nok ligge svaret ind når jeg engang har løst den.
Svar #1
26. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Jeg tror jeg kan løse den, så skal nok ligge svaret ind når jeg engang har løst den.
Rækkefølgen er, at du selv ihærdigt forsøger at lave din opgave. Når du er gået i bagløs, kan du skrive hvad du har forsøgt, og så hjælper vi. :-)
Nuvel, benyt at
(ln(x))' = 1/x
(ax^n)' = nax^(n-1)
I reduceringsopgaven:
(a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab
Rækkefølgen er, at du selv ihærdigt forsøger at lave din opgave. Når du er gået i bagløs, kan du skrive hvad du har forsøgt, og så hjælper vi. :-)
Nuvel, benyt at
(ln(x))' = 1/x
(ax^n)' = nax^(n-1)
I reduceringsopgaven:
(a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab
Svar #2
27. januar 2008 af Tabita_Ø (Slettet)
f(x)=ln(x)-5x^2
f(x)= 1/x-10x
f(x)= og så jeg ellers gået i stå...
f(x)= 1/x-10x
f(x)= og så jeg ellers gået i stå...
Skriv et svar til: Differentiering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
